Az adó 3,5%-ának átirányitása non-profit szervezetek számára nem kerül pénzbe, hiszen az illető az adót már befizette az államnak. Csupán arról van szó, hogy a már befizetett adó 3,5%-át vissza lehet kérni az államtól és átirányí­tani egy civil szervezet számára. A "Két Fűzfa Egyesület" is egy ilyen civil szervezet, és arra kérünk mindenkit, hogy a 3,5%-ot az Egyesület számára ajánlja fel, ezáltal is támogatva a Kollégiumot.

 

Akik 2019-ban kizárólag csak alkalmazottként kaptak jövedelmet, CSAK a 230-as nyomtatványt kell kitöltsék. A nyomtatvány itt található: LINK

Kitöltése egyszerű: ki kell nyomtatni, kitölteni a nevet, cí­met és személyazonosí­tó számot (CNP). Ezután pedig el kell vinni/postázni az adóügyi hivatalba (Administratia Financiara). Az összeget nem kell kitölteni, majd kiszámolják a hivatalban.

 

Akik 2019-ban az alkalmazotti bér mellett más forrásból is kaptak jövedelmet, MINDKÉT nyomtatványt ki kell tölteniük: a 230-ast és a "Declaratie unica"-t. 

A "Declaratie unica" leadasa az adougyi hivatal honlapjarol toltheto le: www.anaf.ro, jobbra fenn pirossal van jelolve "Depunere declaratie unica". Itt is letoltheto: LINK

 

A leadás határideje meg lett hosszabitva 2020 majus 25-ig ! Mindenki ahhoz az adóhivatalhoz kell  elvigye/elküldje őket, ahova lakcí­me szerint tartozik. Ugyanakkor on-line is le lehet adni őket, amennyiben valakinek van On-line felhasznaloja "Spatiu privat virtual"  - ezt a www.anaf.ro honlapon lehet kerni , jobbra fenn.


Az egyesületünk adatai:

Név: Asociatia Ket Fuzfa Egyesulet
Adószám: 35145926
IBAN: RO64BTRLRONCRT0316079601

 

Köszönjük  szépen