Eddigi legnagyobb adományozóink 

Fodor László - 7.000 lej
Bitai László -  3.700 lej
Bitai Ildikó -      525 lej
id.Bitai László - 500 lej
Bitai Loránd -    400 lej

Köszönjük


Egyesületünk a 2017-2018 tanévben a következő iskolai tevékenységeket támogatta 

A turisztikai szakosztály ételreceptjeinek kinyomtatása (220 lej)
Receptek

Zrínyi Ilona Matematikaverseny (400 lej)

2018 február 16.-án a Bethlen Gábor Kollégium 50 diákja  vett részt Kolozsváron  a Mategye Alapítvány által szervezett Zrínyi Ilona/Gordius Matematikaversenyen. Szép eredményeket értek el Gábor Farkas Ferenc és Cioloca András 5. osztályos gyerekek, Venter Tímea Ágnes a 6.-ból, Császár Mózes a 9.A-ból, Cucuteanu Marius, Vincze Róbert és Csegezi Balázs Csongor a 11.A-ból. Az eredmények a diákok és felkészítő tanáraik kitartó munkáját bizonyítják. Habár az idei versenyről nem sikerült díjat hozni, a népes részvétel a gyerekek matematika iránti érdeklődését igazolja. 

Köszönjük a Két Fűzfa Egyesület anyagi támogatását, amellyel hozzájárult a versenyre való utazás költségeihez.

Szervező: Turzai Ildikó tanárnő

Zrinyi Ilona 2018


Turisztikai osztály szakmai vetélkedője Nagybányán (500 lej)

Idén 11. alkalommal szervezték meg Nagybányán a szakosztályok által működtetett virtuális cégek számára a kiállítást és vetélkedőt A verseny során a diákok által kitalált fiktív céget működtetik és kiállítási standot szerveznek maguknak. A verseny egyszerre fejleszti a kreativitást és a vállalkozó szellemet. Az adás-vétel, a számlák kitöltése, áru szállítása megidézi a valós üzleti környezetet, és ezáltal a diákok fejlődhetnek, egymástól tanulhatnak. Idén 74 csapat versenyzett, és az enyedi csapat harmadik helyet ért el. Gratulálunk nekik!
A Két Fűzfa Egyesület a diákok szállásköltségeit támogatta.

Szervező: Szilágyi Réka tanárnő

kep
Egyesületünk a 2016-2017 tanévben a következő iskolai tevékenységeket támogatta
(összesen 800 lejjel)

“Az ezerarcú természet csodái”, játszóház I-IV. osztályosoknak természetismereti tevékenységekkel.

Macalik Kunigunda, a játszóház megálmodója és vezetője biológus, a BBTE oktatója. Tíz éve vezet foglalkozásokat, igény szerint ellátogat iskolákba, táborokba természetismereti tevékenységeket tartani. Ezen foglalkozások megerősítették abban, hogy igény van egy állandó természetismereti témákkal foglalkozó játszóházra. Az erre való igényt kielégítendő, egy folyamatosan bővíthető játszóházat állított össze. A játszóház egy természetismereti kellék- és játéktár. Kitűnő lehetőséget biztosít bármilyen korú, a természetet szerető és vele ismerkedni vágyó résztvevőnek, játékos módon, ilyen témájú ismeretekre szert tenni. Cél felkelteni az érdeklődést a természet iránt és természetet tisztelő, a természetben látó szemmel, halló füllel, szagló orral és tapintó-simogató kézzel felfedezőutat tevő személyeket nevelni.

A jelenlegi kelléktár lehetőséget nyújt a rovarvilággal, madarakkal, fákkal, termésekkel, magokkal, aromás növényekkel való ismerkedésre. A kincses ládikók sok izgalmas természeti kincset rejtenek. A találós kérdéses tevékenységek során is sok új ismeretet lehet szerezni. A „Ki kicsoda” játékos tevékenység célja pedig a sok élőlény megismerése mellett a magyar nyelv leleményességeivel való ismerkedés is.

Szervező: Dr. László Enikő tanárnő

A termeszet ezer arca


"Herman Otto 
Vándortanösvény",
oktatási csomag bemutatása IX, X, XI természettudomány osztályok tanulóinak.

Meghívott előadó és a tanösvény bemutatója Dr. Vásárhelyi Tamás biológus kutató és 
biológiatanár. A Magyar természettudományi Múzeumban muzeológiai és múzeumpedagógiai munkát végez, az ELTE TTK-n ill. a PPK-n oktat. A tanösvények lényege: interaktív tanulási elemek (játékon alapuló, illetve felfedezéses tanulási elemeket tartalmazó tárgymásolatok, játékok, feladatok, kirakók, kézműves és egyéb foglalkozások, vizsgálatoknak, szerepjátékoknak a kellékei) lesznek konstruktivista tanulási környezetben elhelyezve. Az a cél, hogy a tanuló, kezdjen el tevékenykedni. A feladatok egy része kilép az iskola falai közül, és a természetben is elvégezhető kísérletekben, tevékenykedésekben folytatódhat. Mivel a tevékenységek nem köthetők egy tantárgyhoz.

Igaz rá az „interaktív polihisztor játszóház” jelző.Mind ezek a tevékenységek Herman Ottó kiváló emberi tulajdonságainak, képességeinek,illetve tudományterületeinek felelnek meg. A természettudós és madarász, a figyelmes rajzoló, a néprajzos, hagyományőrző, polihisztor, és független gondolkodó példájával a gyermekeket arra buzdítjuk, hogy gyakorolják ezen képességek, illetve tulajdonságok megszerzését, leljék örömüket a természet megismerésében, értő védelmében.

Szervező: Dr. László Enikő tanárnő

https://www.youtube.com/watch?v=6Ab_h9aDCPU&feature=youtu.be


 "Zrínyi Ilona" matematika verseny40 diák és 5 kísérő tanár utazási költéségének részbeni támogatása.

A verseny Kolozsváron kerül megrendezésre, minden év februárjában. Iskolánk diákjai több éve lelkesen beneveznek, és részt vesznek ezen a megmérettetésen.

Szervező: Szabó Erzsébet és Turzai Ildiko tanárnők